Riječki 3. maj isporučio tanker

Bez autora
Feb 28 2011

U riječkom brodogradilištu 3. maj u ponedjeljak je pulskom brodaru Uljanik plovidbi isporučen tanker »Pomer«, nosivosti 51.800 tona, vrijedan 200 milijuna kuna. Brod je namijenjen prijevozu naftnih prerađevina i kemikalija, a sličnih je karakteristika kao brodovi »Verige« i »Kastav«, sagrađeni u riječkom brodogradilištu za istog naručitelja iz Pule. Kako je rekao predsjednik Uprave 3. maja Edi Kučan, tanker »Pomer« je ugovoren u krizno vrijeme, u veljači 2009. godine, a trebao je biti isporučen još prije četiri mjeseca, što nije realizirano jer se brodogradilište i naručitelj broda nisu mogli usuglasiti o načinu plaćanja cjelokupne vrijednosti broda.

Riječki 3. maj isporučio tankerU riječkom brodogradilištu 3. maj u ponedjeljak je pulskom brodaru Uljanik plovidbi isporučen tanker »Pomer«, nosivosti 51.800 tona, vrijedan 200 milijuna kuna.

Brod je namijenjen prijevozu naftnih prerađevina i kemikalija, a sličnih je karakteristika kao brodovi »Verige« i »Kastav«, sagrađeni u riječkom brodogradilištu za istog naručitelja iz Pule. Kako je rekao predsjednik Uprave 3. maja Edi Kučan, tanker »Pomer« je ugovoren u krizno vrijeme, u veljači 2009. godine, a trebao je biti isporučen još prije četiri mjeseca, što nije realizirano jer se brodogradilište i naručitelj broda nisu mogli usuglasiti o načinu plaćanja cjelokupne vrijednosti broda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik